ΜΟΔΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2015-2016


  Επιστροφή στο αγαπημένο  retro , τόσο σε χρώματα όσο σε σχέδια και υλικά , κλασσικά φορέματα με πολυτελή υφάσματα κατάλληλα για ημέρα και νύχτα. Έμφαση σε λεπτομέρειες όπως οι ασυμμετρίες, ζώνες, ψηλόμεσα παντελόνια, γούνινα στοιχεία, είναι μερικές μόνοα από τις τάσεις που κυριαρχούν φέτος το χειμώνα.

 





Μαύρο και άσπρο : Καρό, ρίγες, πριντ ζέβρας και διάφορα μοτίβα ήρθαν στο προσκήνιο αυτό τον μήνα. Μαύρα και άσπρα πριντς σε υφάσματα  δημιουργούν μια οπτική ψευδαίσθησης έτοιμα να κυριαρχήσουν στον δρόμο με μυριάδες τρόπους.


Επιστροφή στις δεκαετίες 70-80' Υφάσματα, σχέδια και σχήματα που χαρακτηρίζουν αυτή την τάση αναδυκνύονται μέσα από τους σχεδιαστές του 2015 με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το 1970 είναι η δεκαετία που έφερε τα άνετα παντελόνια και φούστες συνδυασμένα με στενά tops αλλά και τα άνετα outfits όπως το denim και τα αθλητικά παπούτσια, ενώ δε λείπουν και οι επιρροές του ’80  με πινελιές από λουστρίνι, βινύλιο και βελούδο.


 Ανδρόγυνο στιλ : Με ναυτικά μπλε σακάκια και χρυσές λεπτομέρειες το στρατιωτικό στιλ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή φέτος τον χειμώνα. Οι σχεδιαστές εμπνέονται από αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, της φρουράς του Μαρόκου και τους φρουρούς Coldstream της βασίλισσας.

 

Παστέλ χρώματα : Απαλό μπλε και ροζ πραγματοποιούν μια ευπρόσδεκτη αλλαγή από τα πιο έντονα χρώματα του καλοκαιριού, σημειώνοντας μια σαφή κίνηση προς τις παστέλ αποχρώσεις και «ζαχαρωτών» χρωμάτων όπως παρατηρήσαμε στους Prada, Dolce & Gabbana και Giorgio Armani.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις